Delägare
Ingvar Johansson
     
               
    Vi har varit etablerade i branschen sedan 1968 och sysselsätter idag 35 personer.

Vi utför allt ifrån slutavverkning till markberedning och även transporter på vatten med pråm. Även när det gäller gallring
har vi stora resurser.

Med kompetenta medarbetare och en hög kvalité på den tekniska utrustningen kan vi erbjuda skogsägare och sågverk skogliga tjänster av högsta kvalité och till en bra prisbild.

Vi erbjuder en modern maskinpark byggda för god framkomlighet och som orsakar så liten skada som möjligt på mark och kvarvarande träd.
   
               
HISTORIK

Georg Jonsson har arbetat i skogen sedan 1951, då med hjälp av sina hästar, 1954 anställde han den blott 14-årige Börje Ivarsson, som finns kvar i HSTAB även idag.

1969, efter "septemberstormen", bildade Georg Hovmantorps Skogstransporter AB. Ett par år tidigare hade han slutat köra med sina 10 hästar efter att ha införskaffat en Blondin från Rottne, ett år senare ännu en och ytterligare ett år senare - alltså 1969 - 6 st till!

1976 åkte Georg till Tyskland i 4 månader för att se sig om efter ännu mera arbete. Och det blev det! 10 år senare med 16 man, i tvåveckorsskift och 6 maskiner.
Hemma hade avverkningar av timmer på öar i Bolmen, Åsnen och Vidöstern börjat, och efter ett tags betänketid förvärvades även en pråm med 2 pontoner av en fiskare i Dalsland. Denna gjordes om och stod klar 1981. De har transporterat ca 60-70.000 kubikmeter timmer - och bärgat ett flygplan från Tyskland.

Idag har företaget 17 skördare, 14 skotare, en flismaskin, en grävmaskin, en kombiskördare/skotare och så pråmen.
Under årens lopp har det blivit ca 100 skogsmaskiner, varav nästan hälften Rottne, men även Timberjack.

Ingvar Johansson blev delägare 1998, Magnus Salven började arbeta 2008 och blev delägare under 2010.

Georg var verskam i sitt företag nästan ända fram till sin bortgång 3 augusti 2011. Det sista året fick han dock trappa ner på engagemanget pga hälsan.

Till minne av Georg, läs mer ->Företagets verkstad på 850 kvadratmeter finns i Ryssby, mellan Växjö och Ljungby.